Jeugdwerk

In de kerk ondersteunen Gesina en Roeland het jeugd- en kinderwerk. Ze zijn actief bij de kinderkerk, bij Q-time en in de jeugdraad.

Gesina en Roeland lopen bij bso ‘Zon! Uitzonderlijk’ mee als activiteitenbegeleider. Bso ‘Zon! Uitzonderlijk’ bevindt zich in de Smidse naast de kerk. Gesina en Roeland vertellen in kleine groepjes bijbelverhalen.

Graag stellen zij zich voor:

Gesina Joziasse

Mijn man Patrick en ik zijn de trotse ouders van drie puberende dochters. Ik ben missionair kinder- en jeugdwerker in Wateringen. Mijn hobby’s zijn dansen, acteren en koken.

Ik ben in de afrondende fase van mijn HBO-studie theologie. Deze volg ik op het CHE in Ede. Hiervoor was ik werkzaam als opticien. Ik deed al lange tijd vrijwilligerswerk in de kerk. God gaf mij het verlangen om van dit vrijwilligerswerk mijn werk te maken. Na een proces van nadenken en afwegingen ben ik uiteindelijk gestart aan de opleiding theologie. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van gehad.

Mijn hoop voor de kerk in Wateringen is dat deze mag gaan bloeien en groeien. Dat mensen in de kerk zich onderling verbonden voelen en dat de kerk in verbinding staat met de samenleving, zodat jong en oud zich welkom weet in de kerk.

Telefoon: 06-31991562
E-mail: gesina@plein5.nl

Roeland Dam

In september 2021 hebben mijn vrouw Hester en ik twee mooie super lieve tweelingmeisjes gekregen. In de zomer van 2022 verhuizen we naar Wateringen. Ik ben theoloog en kinderwerker. Ik houd van koken, lekker eten, bordspellen en theater.
In Kampen heb ik de Master Missionaire Gemeente gedaan. Aan het Baptisten Seminarium heb ik de voorgangersopleiding afgerond. In Rotterdam heb ik 5 jaar werkervaring als kinderwerker en missionair pionier.

Mijn drive in het kinderwerk is om altijd samen met de kinderen op zoek te gaan naar activiteiten die zij en ik allebei leuk vinden. Dat kan voetballen zijn, of lekker in de zon op het gras luieren, of tekenen en knutselen. Ook aan het vertellen, luisteren en naspelen van bijbelverhalen kunnen we veel plezier beleven.

Als pionier bouw ik graag aan een geloofsgemeenschap waarin iedereen welkom is, om troost en hulp te vinden, en om (hernieuwd) vreugde te vinden in het leven, in elkaar en in God. Ik geniet er ook van om samen met anderen geloof te ontdekken en onderzoeken. Ik vind het dan belangrijk dat we een open ruimte creëren waarin alles gezegd en gedacht en gevoeld kan worden.

E-mail: roeland@plein5.nl