Hervormde Gemeente Wateringen 

   (Wateringen, Kwintsheul en Wateringse Veld)

 

 

 


Kerkdiensten

Zondag 25 juni 2023
10.00 uur: Ds. J. Henzen (Focusdienst)
Dienstdoende ouderling: Dhr. Alec Hollebrandse

 19.00 uur: Ds. G. Lock uit Scheveningen
Dienstdoende ouderling: Dhr. Alec Hollebrandse

 

Bericht van uw/jullie predikant

Bij de diensten
Zondag 25 juni hoop ik weer voor te gaan in de morgendienst. Zo aan het einde van het seizoen en voor het begin van de vakantie behandel ik het voorlopig (tot de startdienst op 17 september) laatste Focusthema: ‘Een brief van Jezus’ (Bijbellezing: 2 Kor 3: 1-6). Een thema dat ons de vraag stelt of wij in ons (dagelijks) leven iets van Jezus weerspiegelen. Met andere woorden: Zijn wij een open en leesbare brief voor onze omgeving. Een brief die van het Evangelie vertelt en uitnodigt om het ‘te wagen’ met Jezus. Ik zie ernaar uit om u en jou te ontmoeten en te delen in het Woord dat God ons toevertrouwt. Tot zondag!!
In de avondienst mogen we in ds. G. Lock (Scheveningen) een gastpredikant verwelkomen. Ook deze dienst van harte aanbevolen.

Zieken
Sinds een aantal weken wordt de heer A. R. Hollebrandse (Wilhelminastraat) vanwege een hernia flink beperkt in zijn mobiliteit. Naar aanleiding van een eerste onderzoek zal Alec eind deze week een ‘spoedscan’ ondergaan. Mocht deze de vermoedens bevestigen, dan zal een operatieve ingreep waarschijnlijk zijn. We wensen Alec veel sterkte en Gods ontfermende nabijheid toe in deze pijnlijke en onzekere tijd.
De heer W. M. Roest (Willem III Straat) heeft begin deze maand een ingrijpende operatie ondergaan. Vanwege een slechte doorstroming van het bloed zijn een viertal tenen van zijn rechtervoet verwijderd. Wim zelf heeft er niet veel last van en is ook optimistisch. Hij hoopt nog een tijdje te mogen leven. Wij hopen en bidden dit van harte met onze oude (92 jaar) broeder mee.

Pleinpraat
Toen ik enkele weken geleden op een vroege zonnige zomermorgen naar buiten keek, zag ik opeens een plantenbak staan. Die was er de avond ervoor nog niet en toen ik vervolgens naar buiten liep om de bak eens goed te bekijken, zag ik dat de stoep voor ons hek er vol mee stond. Meer nog: Ons hele oude dorpscentrum was bezaaid met bakken, gevuld met bloeiende planten. Diezelfde dag nog las ik in een nieuwsbericht dat alle dorpskernen in Het Westland eenzelfde lot beschoren was. Is het mooi, wat vindt u ervan, wat vind ikzelf? In de eerste plaats is het even wennen, de combinatie met de fleurige lantaarnbakken vind ik net iets teveel van het goede en is het het geld waard dat wij natuurlijk allemaal betalen voor aanschaf, plaatsing en onderhoud? Eerlijk gezegd ben ik er nog niet uit, maar ik ben wel blij met een bijwerking: Onze stoep wordt zolang de bakken er staan niet meer gebruikt door snelle scooterrijders. Tenzij ze natuurlijk om de bakken ‘slalommen’ gaan….. .

Tenslotte
Een hartelijke groet vanuit de pastorie aan Het Plein.

J. Henzen

Overige berichten

Bingo-middag voor ouderen
Zaterdag 24 juni is er van 15.30 tot 17.30 uur een bingo-middag voor ouderen in De Smidse.  De toegang is gratis en er is een gebakje.  Ook zijn er leuke prijzen te winnen.
U kunt zich opgeven bij Marriëlle Burggraaf, tel. 06 51 95 25 55 of marrielle_burggraaf@hotmail.com.